Німеччина витратить для захисту клімату 100 мільярдів євро

21.09.2019, 10:53
43032

Влада Німеччини витратить щонайменше 100 мільярдів євро на програму заходів із боротьби зі змінами клімату. Таку угоду  погодив уряд країни, пише ЄП.

Читайте також: Німеччина та Нідерланди планують створити “військовий Інтернет”

Як повідомляється, переговори урядової коаліції тривали більш як 18 годин. В результаті було прийнято угоду, що охоплює низку заходів, від боротьби зі шкідливими викидами в енергетичному та промисловому секторах до стимулів для розвитку електромобілів або громадського транспорту.

Згідно з планом, ціни на авіаквитки будуть зростати, а квитки на потяги подешевшають. Близько 86 млрд євро буде вкладено в залізничну інфраструктуру.

Також буде надано фінансування для тестування нових способів спонукати більше людей користуватися громадським транспортом, таких як річні квитки за 365 євро.

Уряд заявив, що інвестиції не вплинуть на його плани зі збереження збалансованості бюджету, а, навпаки, допоможуть “підтримати економіку”.

На електростанції в Німеччині припадає близько 2% світових викидів, які є причиною нагрівання атмосфери Землі, танення льодовиків, підвищення рівня моря. Німеччина в цьому році вже оголосила про відмову від вугілля до 2038 року, але зіткнулася з місцевим опором з боку шахтарських регіонів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com