Німеччина збирається у 3-4 рази збільшити постачання артснарядів до України — Пісторіус

15.02.2024, 09:31
154219

Німеччина планує збільшити в 3-4 рази постачання артилерійських снарядів до України цього року та нещодавно передала пакет допомоги 100 млн євро.

Читайте також: Українські перевізники планують страйк на кордоні у відповідь на дії польських фермерів

Про це повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу та зустріччю Контактної групи з допомоги Україні.

За його словами, війна в Україні показала надзвичайну важливість боєприпасів. Особливо актуальним це завдання є зараз для України. 2024 року на закупівлю боєприпасів Німеччина витратить 3,5 млрд євро — так багато як ніколи. За оптимістичними прогнозами Пісторіуса, Німеччина зможе “у 3-4 рази збільшити поставки артилерії в Україну цього року порівняно з 2023 роком”. Міністр зазначив, що Німеччина сама нарощує виробництво амуніції, а також купує її та лінії виробництва за кордоном.

Крім того, генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр під час нещодавнього візиту до Києва привіз Україні пакет допомоги в розмірі 100 млн євро. Деталі міністр не вказав. Під час цієї поїздки Броєр також мав можливість познайомитися з новим головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

“Отже, ми дуже добре розуміємо, що в Україні відбувається, і чого вона потребує”, – запевнив Пісторіус.

Глава Міноборони ФРН також вкотре наголосив на пріоритетності посилення ППО, що є наразі одним з центральних викликів і відповіддю на тривалу війну. З цією метою створені “коаліції можливостей”, зокрема коаліція ППО, яку очолюють Німеччина та Франція і в яку входять 15 країн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com