Німецькі посадовці жорстко засудили мітинг “коронаскептиків” у Берліні

30.08.2020, 17:46
82812

Низка топ-посадовців Німеччини виступили з критичними заявами після того як напередодні, під час акції протесту “коронаскептиків”, окремі люди спробували штурмувати парламент.

Читайте також: У Берліні пройшов багатотисячний протест проти запровадження карантинних обмежень

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє Deutsche Welle.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав те, що відбулося перед Бундестагом, “нестерпним нападом на серце нашої демократії”. Він наголосив, що німецька демократія жива, а кожен, хто гнівається через заходи, вжиті для протидії епідемії COVID-19, або сумнівається в їхній необхідості, може це відкрито висловлювати, зокрема, і на демонстраціях. Президент ФРН також подякував правоохоронцям за їхню роботу.

Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер назвав інцидент “нестерпним”. “Будівля Рехстагу – місце, де засідає наш парламент, це символічний центр нашої ліберальної демократії. Те, що певні сіячі хаосу та екстремісти зловживають демократією для власних цілей – неприйнятно. Різноманітність думок є ознакою здорового суспільства. Однак свобода зібрань має свої межі – державні правила не можна топтати ногами”, – наголосив Зеєгофер.

“Прапори Німецького Рейху перед нашим парламентом – це ганьба”, – заявив міністр закордонних справ Гайко Маас.

Глава Бундестагу Вольфґанґ Шойбле теж засудив події біля Рейхстагу. Він наголосив, що ніхто не може ухилятися від відповідальності за те, що такі протести можуть бути інструменталізовані екстремістами.

Ініціатор демонстрації проти коронавірусних обмежень Міхаель Балльвег дистанціювався від демонстрантів, які спробували штурмувати  Рейхстаг. “Вони не мають нічого спільного з нашим рухом”, – заявив він і дорікнув місцевій владі у неспроможності захистити будівлю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com