Німецький фрегат ледь не збив безпілотник США в Червоному морі, – Spiegel

29.02.2024, 14:02
154985

Німецький фрегат Hessen ледь не збив безпілотник Сполучених Штатів Америки Reaper в Червоному морі.

Читайте також: Білоруські дисиденти готують переворот проти Лукашенка – Politico

Про це повідомляє Spiegel.

Недостатня координація між різними військовими місіями в Червоному морі та над Єменом призвела до того, що в понеділок німецький фрегат Hessen ледь не збив американський безпілотник.

Лише завдяки технічному дефекту двох німецьких зенітних ракет безпілотник не був збитий. Відомо, що обидві ракети впали в море.

Після того, як німці помітили дрон на радарі, екіпаж Hessen зв’язався зі своїми американськими товаришами з “Prosperity Guardian”. Однак вони також не знали про місію безпілотника Reaper, оскільки, ймовірно, він перебував у регіоні в рамках американської антитерористичної місії.

Після консультацій з місією “Prosperity Guardian” командир Hessen віддав наказ відкрити вогонь по невідомому безпілотнику, коли той летів у напрямку німецького фрегата. Однак, після випуску двох зенітних ракет стався технічний збій, і ракети впали в море.

Прес-секретар міністра оборони Німеччини заявив на урядовій прес-конференції, що до двох успішних збитих безпілотників ополченцями Хуті, був нанесений удар бойовою зброєю.

За даними видання, лише пізніше з’ясувалося, що метою була дружня система. Система розпізнавання “свій-чужий” на безпілотнику, вочевидь, не була увімкнена.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com