Нова розбіжність: українська сторона відмовилась підписати з Кремлем “формулу Штайнмаєра”

18.09.2019, 20:49
42657

Повноважний представник РФ в ТКГ Борис Гризлов заявив, що українські представники відмовились підписати “формулу Штайнмаєра”.

Читайте також: Зеленський та Путін погодились на “формулу Штайнмаєра” – Пристайко

Про це заявив за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи у середу, 18 вересня, пише ТСН з посиланням на ТАСС.

“Головний підсумок зустрічі контактної групи: представники Києва відмовилися підписати” формулу Штайнмайера “, тобто відмовилися погодити порядок правового і фактичного закріплення особливого статусу Донбасу. Це той самий документ, який був узгоджений 11 вересня політичними радниками лідерів країн “нормандської четвірки” і запропонований контактній групі для підписання”, – сказав він.

Він наголосив, що своєю відмовою “Київ зірвав і ухвалення рішення про розведення сил в Петровському і Золотому, оскільки питання безпеки повинні бути синхронізовані з політичними питаннями”.

Він нагадав, що доручення “нормандського формату” містило одночасно пункти з політики і безпеки. “Такими діями Київ поставив під загрозу саміт “нормандської четвірки”, оскільки умовою проведення саміту було наявність успішного результату за цими двома напрямками”, – додав Гризлов.

“Формула Штайнмайєра” – це запропонований 2016 року тодішнім головою міністерства зовнішніх справ Франк-Вальтер Штайнмайєром варіант реалізації Мінських угод, головним пунктом якої є надання “особливого статусу Донбасу через чесні, демократичні вибори відповідно до стандартів ОБСЄ”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com