Новообрані депутати протестували систему голосування “Рада”

28.08.2019, 13:50
39214

Сьогодні новообрані народні депутати України ознайомилися з роботою системи “Рада”. Про це журналістам повідомив новообраний депутат від “Слуги народу” Руслан Стефанчук.

Читайте також: Зеленський скликає свою партію на таємну нараду

“Зібралися депутати, які не мають досвіду. Ви знаєте, Верховна Рада оновлена на 80 відсотків. Це зібрання було присвячене тому, щоб люди зрозуміли, як технічно втілювати ті права, які надані їм Регламентом: як проголосувати “за”, як “утриматися”, як проголосувати “проти”, як записатися на слово, як знятися з реєстрації, як включити систему синхронізації і перекладу”, – поінформував новообраний депутат.

Стефанчук зауважив, що депутати налаштовані на вдосконалення системи “Рада”. Він наголосив, що система має відповідати сучасним вимогам, бути технічно сертифікована і відповідати правовим засадам, які передбачені Регламентом. На уточнення, сьогодні тестувалася стара система чи нова сенсорна кнопка, Стефанчук відповів: “Ми тестували ту кнопку, яка передбачена Регламентом”.

“Ми опробували, ніби станом на зараз ота технічна система (на мою думку, є підстави стверджувати) відповідає тому голосуванню, яке виходить з волевиявлення”, – сказав новообраний депутат. Водночас він додав: “Я не можу сказати, що відбудеться за цю ніч, і чи будуть втручання в систему “Рада”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com