Новообраний парламент проголосував за зняття недоторканності з народних депутатів

30.08.2019, 10:10
39605

Народні депутати 29 серпня під час першого засідання Верховної Ради 9-го скликання проголосували за постанову про попереднє схвалення закону про зняття недоторканості. Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Конституційний суд дозволив скасувати депутатську недоторканність

Законопроєкт №7203 Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) було визначено пріоритетним на засіданні. Постанову №1095 про попереднє схвалення закону підтримали 363 нардепів.

Зазначимо, що зняттям недоторканності зайнялася ще Рада минулого скликання, однак проєкт закону №7203 відправили на доопрацювання і він так і не був проголосований. Після президентських виборів 2019-го року законопроєкт було визначено як невідкладний та винесено на розгляд на першому ж засіданні.

“Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності”, – йдеться в пояснювальній записці до закону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com