Новий президент Латвії переплутав текст присяги на інавгурації

8.07.2019, 13:54
32259

У сеймі Латвії у понеділок, 8 липня, відбулося позачергове засідання, на якому новий президент Латвії Егіл Левітс приніс урочисту клятву. Її довелося повторювати двічі. Про це УНН повідомляє з посиланням на ″Delfi″.

Читайте також: Зеленський пройшов інавгурацію та офіційно став Президентом України

″Клянуся, що вся моя робота буде присвячена благу латвійського народу. Я зроблю все, що у моїх силах, щоб сприяти благополуччю Латвійської держави і його населення. Я буду свято дотримуватися Конституції Латвії і законыв країни. До всіх я буду ставитися справедливо і виконувати свої обов’язки на совість″, – сказав Левітс.

Спікер сейму Інара Мурнієце попросила його повторити клятву, тому що він переплутав слова: в кінці повинно було бути ″з усвідомленням″, а не ″на совість″. Левітс повторив клятву з правильним текстом.

Потім новий президент підписав урочисту клятву, яка буде передана до державного архіву. Після проголошення клятви пролунав гімн Латвії.

У своєму зверненні до сейму новий президент висловив упевненість, що вже в наступній декаді Латвія може стати сучасною північноєвропейською державою. Потенціал є – ″для цього потрібно взяти швабру і помити підлогу від усього, що накопичилося за 30 років″. Головне ″сміття″, на думку Левітса, – це корупція, фінансування партій і тіньова економіка.

Читайте також: Україна опинилася в рейтингу країн, де швидко скорочується робоча сила

Президент країни ще раз підкреслив, що латиська мова – це мова участі всього народу Латвії в демократичних процесах.

Левітс був обраний на посаду президента Латвії 29 травня. Раніше він був суддею Суду ЄС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com