Україна опинилася в рейтингу країн, де швидко скорочується робоча сила

23.01.2019, 19:35
8753

Цьогоріч близько 40 країн очікує різке скорочення робочої сили. Про таку ситуацію інформують аналітики консалтингової компанії Price waterhouse Coopers (PwC) в своєму огляді Global Economy Watch.  Інформує видання 1NEWS.

Читайте також: Назвали найдорожчий бренд у світі

Економісти склали  міжнародний рейтинг, де з прогнозували найшвидше скорочення робочої сили у 2019 році, операючись на дані Світового Банку за 2018 рік.

В цьому році, згідно з прогнозами експертів, скорочення робочої сили, досягне близько 1,4%. Після України в рейтингу йдуть такі країни, як Болгарія, Румунія, Литва, Угорщина, Латвія, Молдова, Хорватія, Росія і Білорусь.

Окрім цього, за даними Світового банку, в 7 країнах G20 теж відзначається скорочення робочої сили, як і у випадку з великими економіками, таких держав, як Австрія, Португалія та Іспанія. Кількість таких країн у 2019 році, відзначають фінансисти, буде зростати.

“Зменшення кількості робітників негативно позначається на розвитку економіки. Продуктивність повинна підвищуватися активніше, аби обсяг виробництва залишався незмінним. Державне фінансування повинно бути отримано від меншого числа вкладників. І якщо скорочення робочої сили викликано старіючим суспільством, з’являється більше пенсіонерів, які повинні бути забезпечені підтримкою в старості. Ми сподіваємося, що далекоглядні уряди приділятимуть більше часу роздумів про те, як довше зберігати своїх літніх працівників частиною робочої сили в найближчі роки”, – наголосили автори рейтингу.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com