Нульовий пацієнт: хто поширив смертельну недугу серед волинських лікарів і пацієнтів єдиного медзакладу

14.04.2020, 11:47
69511

У боротьбі з вірусом дуже важливо встановити першоджерело поширення хвороби, тобто знайти “нульового” пацієнта. Інформація про нього дасть можливість локалізувати хворобу і встановити, хто кого міг заразити. Але іноді люди приховують факт своєї хвороби піддаючи оточуючих на небезпеку. Саме так і сталось в обласному центрі на Волині, де головні лікарка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич приховала у себе вірус.

Читайте також: У Луцьку на COVID-19 захворіли ще троє лікарів міської клінічної лікарні, які контактували із хворою головною лікаркою

Про це йдеться у розслідуванні “Секретних матеріалів”.

Коронавірус набирає шалених обертів. Світова пандемія не перебирає – косить і бідних, і багатих. А приховування цієї смертельної недуги загрожує ув’язненням до 8 років.

На Волині, станом на 14 квітня уже 80 осіб інфікованих коронавірусом, з них – понад 20 медиків, а 1 водій швидкої медичної допомоги уже помер. Окрім нього від цієї недуги померли ще дві людини. Місцеві ЗМІ всі пишуть, що першою, хто захворів на коронавірус була Лариса Духневич – головний лікар Луцької міської клінічної лікарні. Це підтверджують і місцеві активісти:

“Приховавши контакт із хворим на коронавірус, вона (Лариса Духневич – ред.) не пішла на самоізоляцію, а відвідувала роботу та публічні заходи”, – зазначив місцевий активіст Дмитро Глазунов.

Жінка, начебто, контактувала із хворим ексдепутатом Сергієм Мартиняком, який тільки повернувся з елітного відпочинку у Європі. Але, якщо колишній парламентар відразу ж пішов на лікування, то Лариса Духневич навпаки:

“Як занедужала, то лягла в реанімацію своєї лікарні із запаленням легень, що є першою ознакою коронавірусу, а вона, як лікар, не могла цього не знати”, – говорить активіст.

Вона контактувала і з іншими лікарями, а результат не змусив себе чекати – згодом 7 працівників реанімації захворіли на коронавірус, а саме відділення відразу ж закрили.

Коли ж журналісти “Секретних матеріалів” завітали до Лариси Духневич у село Гаразджа, де вона і мешкає, охоронець, який проводив їх до будинку зізнався, що жінка зараз таки на лікуванні. Проте, сама лікарка, її чоловік, який також працює у Луцькій міській клінічній лікарні та головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні відмовилися давати будь-які коментарі стосовно захворювання жінки, а місцеві активісти називають міську лікарню “розсадником коронавірусу”.

Детальніше дивіться у відео “Секретних матеріалів”:

Нагадаємо, інформацію про хвору на коронавірус головну лікарку Луцької міської клінічної лікарні намагалися активно приховати, мотивуючи це лікарською таємницею. Як пояснювали відразу – хвора жінка поважного віку, мешканка Луцького району, а самим медикам будь-що заборонили давати якусь інформацію. Проте згодом факт захворювання Лариси Духневич на COVID-19 все ж таки попав у ЗМІ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com