Обов’язковий елемент цьогорічного святкового столу – салат “Новорічний дракон”
Салат “Новорічний Дракон” – це страва, яка обов’язково має бути на святковому столі в ніч з 31 грудня на 1 січня. Все тому, що символом року, що приходить, буде Земляний Дракон – якщо не вшанувати його, то наступні 365 днів навряд чи виявляться для вас вдалими.
Читайте також: Старовинні рецепти традиційної святкової куті
Інгредієнти на смачний новорічний салат:
– 400 грам крабових паличок;
– 4-5 яєць;
– 250 грам консервованої кукурудзи;
– 1 яблуко;
– 1 цибуля порей;
– 2-3 листочка пекінської капусти;
– 3 плоди ківі;
– маслини;
– огірок;
– 200 грам майонезу.
Починаємо готувати салат на новорічний стіл
Крабові палички позбавити від плівки, дрібно нарізати. У яблука прибрати серцевину, також подрібнити дрібним кубиком. Висипати обидва інгредієнта в миску, заправити майонезом, перемішати. Яйця зварити, остудити, очистити і у одного яйця відібрати білок. Все інше нарізати кубиком. Додати до яблука і крабових паличок нарізану цибулю-порей, яйця, кукурудзу.
Викласти салат на блюдо, дотримуючись форми дракона. Нарізати ківі слайсами, прикрасити зверху. З яєчного білка і маслин зробити очі для дракона, з маслин також спорудити лапки. Гребінь і хребет сформувати з цибулі-порею і свіжого огірка. З листочків пекінської капусти зробити крила. Вуаля – салат можна подавати на стіл.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)