Образився через Бахмут: Пригожин підриває авторитет Путіна — ISW

29.05.2023, 16:02
141352

Очільник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин продовжує розхитувати режим Володимира Путіна, критикуючи бюрократичну машину в РФ.

Читайте також: Суд відправив під варту суддю Тандира, підозрюваного в смертельній ДТП

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни у звіті ISW.

Критика, найімовірніше, пов’язана з тим, що Пригожин образився, що “захоплення” Бахмута його найманцями ніяк не відзначили.

Пригожин поскаржився журналісту, що російські ЗМІ забороняють згадки про ПВК “Вагнер”, заявивши, що неназвані російські бюрократи тільки виграють від такої цензури на кілька місяців, перш ніж російський народ почне ненавидіти бюрократів. Він також помітно перемкнув обговорення з розмови про неназваних російських чиновників на пряме звернення до однієї особи.

“Випади Пригожина на адресу Путіна та Міноборони Росії — у поєднанні з його хвастощами досягненнями “Вагнера” — можуть свідчити про те, що Пригожин розчарований тим, що не отримав обіцяної компенсації за “перемогу” у битві за Бахмут”, — йдеться у звіті.

Раніше російський терорист та військовий злочинець Ігор Гіркін (Стрєлков) натякнув на можливість держперевороту і громадянської війни в Росії вже до кінця літа цього року. На думку Гіркіна, Пригожин фактично оголосив війну частині воєнної і державної номенклатури Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com