Обшуки на Закарпатті: у МЗС Угорщини викликали посла та погрожують поскаржитись на Україну в НАТО

1.12.2020, 09:09
90470

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає недопустимими обшуки, які Служба безпеки України провела на Закарпатті у лідерів угорської нацменшини.

Читайте також: В Україні пропонують не саджати у в’язницю за брехню в деклараціях

Сіярто повідомив у Facebook, що з огляду на це, угорське дипвідомство викликало посла України Любов Непоп, передає Главком.

“На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки щодо угорських партій та угорської меншини. Через неприпустимість таких дій викликали посла України в Угорщині Любов Непоп задля того, аби висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві”, – заявив Сіярто.

Міністр також зазначив, що 1 грудня зустрінеться із відповідальним з питань НАТО, щоб обговорити питання подальшого блокування членства України. Оскільки, за його словами, “дії української влади перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами”.

Напередодні СБУ провела обшуки у лідерів угорської меншини Закарпаття. Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану “Велику Угорщину” та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com