Обшуки в Центрі Довженка: у прокуратурі назвали причину

28.05.2020, 19:48
73846

Обшуки Служби безпеки України та поліції в Центрі Довженка пройшли у зв’язку з можливими зловживаннями з боку службових осіб підприємства, Мінкультури та регіонального відділення ФДМ у Києві при розрахунках плати за оренду держмайна, що призвели державних збитків на 6 млн гривень. Про це Укрінформу повідомила прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець.

Читайте також: 6-8 тисяч на місяць: у Мінсоцполітики зробили термінову заяву про мінімальну зарплату

“Фінансові порушення були виявлені у ході ревізії фінансової діяльності ДП “Національний центр Олександра Довженка”, проведеної у II кварталі 2019 року Державною аудиторською службою відповідно до питань програми ревізії та робочого плану, з відома генерального директора Центру та у присутності головного бухгалтера, про що здійснено відповідний запис в журналі реєстрації перевірок”, − сказала Максимець.

Прессекретар зауважила, що за фактами виявлених фінансових порушень Голосіївське управління Нацполіції у Києві порушило кримінальне провадження за фактом привласнення, розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем.

За словами Максимець, необхідність у проведенні обшуків знадобилась через те, що Центр Довженка неодноразово ігнорував запити слідчих на копії необхідних документів по справі, а  посадовці Центру взагалі не з’явились для участі у проведенні слідчих дій й не повідомили причини неявки.

Вона підкреслила, що всі необхідні документи були вилучені та наразі обшук завершено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com