Очільнику МЗС Дмитру Кулебі готують заміну — ЗМІ

4.08.2023, 20:02
144628

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба може позбутися своєї посади, натомість зовнішньополітичне відомство може очолити представник Офісу президента або ж депутат Верховної Ради із команди Зеленського.

Читайте також: Авіакатастрофа з керівництвом МВС у Броварах: у ДБР опублікували відео з останніми словами пілотів

Про це пише із посиланням на власні джерела Zn.ua.

За інформацією видання, вплив міністра на ухвалення зовнішньополітичних рішень останнім часом суттєво зменшився. Зокрема, помітним є те, що Зеленський або відхиляє кандидатури послів, які пропонує Дмитро Кулеба, або зволікає з їх призначенням. Водночас без керівників залишаються два десятки посольств України, зокрема – в Бельгії, Великій Британії та Угорщині.

Оглядач називає причиною нової хвилі розмов про відставку Кулеби гіперактивність керівника президентського офісу Андрія Єрмака, який хотів би бачити на цій посаді більш “свою” людину.

За інформацією Володимира Кравченка, серед претендентів на посаду міністра закордонних справ – заступник голови ОП Андрій Сибіга та голова комітету парламенту з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

“Призначення Мережка новим очільником МЗС продемонструє, що недовіра президента до дипломатичної служби триває, але ця постать цілком влаштовує Єрмака лояльністю”, – зазначив оглядач.

При цьому він нагадав, що розмови про можливу відставку Кулеби час від часу виникають від часу його призначення на цю посаду в 2020 році.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com