Офіційно: Македонії більше немає

13.02.2019, 16:31
11782

Країна тепер має нову назву. В уряді  Скоп’є офіційно повідомили про зміну  Македонії на Республіка Північна Македонія. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Північної Македонії.

Читайте також: Грецію охопили протести через “македонське” питання

“Повідомляємо, що за станом на 12 лютого 2019 року, Заключне угоду для вирішення розбіжностей, описаних в резолюціях Ради Безпеки ООН 817 (1993) та 845 (1993) про припинення дії тимчасової угоди 1995 року і встановлення стратегічного партнерства між сторонами було належним чином опубліковано міністерством закордонних справ в офіційному бюлетені “, – йдеться в повідомленні.

Після публікації в офіційних виданнях поправки до Конституції, за якими назва країни змінюється на Північна Македонія, вступили в силу.

Посли країн-членів НАТО, 6 лютого, підписали протокол про приєднання Македонії до Альянсу. Тепер його має ратифікувати кожна країна-член блоку.

Греція роками блокувала членство Македонії в НАТО, вважаючи, що її назва містить територіальні претензії. Угода між Скоп’є і Афінами про зміну назви уклали в червні 2018 року.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com