Охороняли весілля сина Луценка: Богдан отримав держохорону незаконно (відео)

19.11.2019, 09:32
52914

Очільник Офісу президента України Андрій Богдан отримав державну охорону та номери прикриття, хоча законом це не передбачено.

Читайте також: Богдан насмішив українців власним листуванням в Мережі (фото)

Про це йдеться у розслідуванні програми “Наші Гроші” на Bihus.Info.

Журналісти зазначили, що номери на Tesla Андрія Богдана збігаються з тими, що були на машині, яка раніше привозила співробітників держохорони охороняти весілля сина ексгенпрокурора Юрія Луценка.

Окрім того, 26 червня президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким забезпечив Богдана держохороною, за роботу якої платять з бюджету. Журналісти дійсно помітили співробітника УДО біля Богдана.

У розслідуванні зазначається, що українське законодавство передбачає  забезпечення державною охороною президента, прем’єра, першого віцепрем’єра, керівництва парламенту, очільників Конституційного та Верховного судів, міністра закордонних справ і генпрокурора. Посади керівник Офісу президента у цьому переліку немає, до того ж це відомство – не державний орган, а Богдан – не держслужбовець. Тому забезпечення його держохороною є незаконним, роблять висновок журналісти.

Після того як в Андрія Богдана запитали, чому в нього державні охоронці, а його машина має номери прикриття, очільник ОП прибрав ці зі своєї Tesla.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com