Окупанти готуються до відступу на Херсонщині та бояться втратити захоплену Донецьку область – ISW

19.09.2022, 11:32
127694

На заході Херсонської області окупанти намагаються відступити на більш захищені позиції під час контрольованого відходу. Таким чином вони намагаються хаотичного відступу, що було характерним для падіння ворожої оборони під Харковом.

Читайте також: Повалила на землю й побила коліном по голові: у Польщі місцева жителька відлупцювала двох українських дівчат-підлітків

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналтики наглошують, що декілька російських підрозділів впали на деяких ділянках ворожої лінії фронту, дозволивши ЗСУ просунутися вперед у Херсонській області.

“Українські сили, ймовірно, повернуть собі велику, якщо не всю, західну частину Херсонської області найближчими тижнями, якщо вони продовжуватимуть блокувати російські наземні лінії зв’язку та продовжуватимуть свій наступ”, зазначають аналітики.

Минулого тижня російське командування наказало “не відступати” підрозділам, що дислоковані на Донбасі. Вони вимагали утримувати свої позиції незалежно від розвитку ситуації. В ISW вважають, що такий наказ свідчить про те, що РФ не виключає швидкого контрнаступу ЗСУ в Донецькій області, а також не довірять бойовим можливостям своїх підрозділів на цьому напрямі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com