Окупанти рили окопи в найбільш забрудненому радіацією Рудому лісі, куди навіть сталкери бояться заходити

1.04.2022, 15:20
116330

Вчора російські загарбники залишили Чорнобильську атомну станцію, яка перебувала в окупації від першого дня повномасштабного вторгнення. ЧАЕС пережила обстріли, знеструмлення і загрозу повторення ядерної катастрофи 86 року.

Про це йдеться в ТСН.

Після тридцяти п’яти днів окупації Чорнобильська АЕС вільна від російського чобота. 

Буквально у перші години повномасштабного вторгнення путінські найманці зайняли Зону відчуження та саму станцію. Перетворили її на військову базу, куди звезли десятки тонн реактивних снярядів. Чим поставили під удар ядерну безпеку всієї Європи. Увесь персонал АЕС майже місяць тримали у заручниках. Лише раз дозволили ротацію. І ось тепер окупанти зникли.

«Нам прийшло повідомлення, що їх там немає, вони покинули територію», – каже мер Славутича.

«Вони просили у столовій нашій сто тридцять тарілок. Але ж їли не всі одночасно, за оцінками – від 500 до 1000», – розповідає директор станції.

Чому раптом російський загарбник знявся з місця? На передислокацію військ – це точно не схоже. За усіма правилами спершу мають зайти нові сили. Окупанти ще й залишили ось такий дивний документ: “Акт прийому та передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції”. Виявляється, понад п’ять тижнів окупанти станцію «охороняли», та ще й так добре, що жодних дорікань. Керівництво каже, що візуальна на станції неушкоджено.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com