Олег Сенцов виступив на Ялтинській Європейській конференції (відео)

13.09.2019, 13:31
41834

Колишній в’язень Кремля, український режисер Олег Сенцов відкрив конференцію YES (Ялтинська європейська стратегія) замість президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: “Ну що, символ Росії, гори у пеклі”: Сенцов показово спалив тюремну робу (відео)

Під час свого виступу звільнений політв’язень показав пластикову банку, в якій зберігав чай у в’язниці в Росії, а також іменний бейдж ув’язненого.

“Я написав на банці два слова: “Слава” та “Україна”. І ця банка подорожувала зі мною всіма в’язницями Росії”, – підкреслив він.

І додав: “Я ставив її на найвидніше місце. Вона дуже дратувала тюремників. Її постійно у мене забирали, відривали прапор, намагалися топтати – було багато дрібної метушні за цю банку. Це була моя маленька боротьба. Це, звичайно, не Іловайськ і не Дебальцеве. Я не був на Донбасі, не був на війні – мене заарештували за два дні до того, як я повинен був туди поїхати. Так вийшло. У кожного своя доля”.

Водночас Сенцов звернувся до Зеленського: “Мені би дуже хотілося, щоб ця банка якомога швидше наповнилася бирками тих, хто все ще перебуває у полоні – в Росії, на Донбасі й у Криму. Пане президенте, зробіть так, щоб ця банка якомога швидше стала повною”.

Читайте також: Сенцов заявив про план Зеленського щодо нового обміну полоненими

Зі свого боку Зеленський подякував режисеру й пообіцяв докласти всіх зусиль для звільнення українців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com