Олега Сенцова не відпустять на волю

2.11.2018, 09:36
4838

Президент РФ Володимир Путін не відпустить українського політв’язня Олега Сенцова. Він має особисто звернутися із проханням про помилування. Також потрібне подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу, де кремлівський в’язень відбуває покарання.

Такі умови поставили в Управління президента РФ по забезпеченню конституційних прав громадян на звернення федерального бюро партії “Яблуко”, повідомляє прес-служба партії.

“Право помилування – виняткова прерогатива президента, Конституція Росії не обмежує президента в цьому праві. Закликаємо не боятися здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарній, правовій і політичній точок зору”, – йдеться в зверненні.

У відповіді на звернення начальник департаменту Управління президента РФ по забезпеченню конституційних прав громадян Сергій Єсіпов каже, що відповідно до положення про порядок розгляду клопотань про помилування, процедура починається з особистого прохання засудженого через адміністрацію виправної установи.

Надалі клопотання, поряд з іншими матеріалами, направляється в комісію з питань помилування на території суб’єкта РФ. Там приймається попереднє рішення про доцільність помилування.

“При надходженні на адресу президента РФ клопотання про помилування засудженого Сенцова О.Г. та подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу звернення Бюро партії “Яблуко” про помилування Сенцова О.Г. буде долучено до даних матеріалів”, – зазначається у відповіді чиновника.

На думку голови партії “Яблуко” Емілії Слабуновой, така відповідь говорить, що президент знімає з себе відповідальність за “рішення дуже важливого політичного і, найголовніше, гуманітарного питання – збереження життя людини, звинувачення на адресу якого політично мотивовані”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com