Олександр Корнієнко розповів про інститут місцевих префектів

26.02.2020, 18:45
64658

В запропонованій  реформі децентралізації префекти не будуть впливати на прийняття рішень місцевих органів влади. Про це заявив голова партії “Слуга народу”, перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко під час брифінгу, передає УНН.

Читайте також: “Олігархи – не добрі дядьки”: політичні втрати Зеленського із-за закриття шахт (відео)

За його словами, префект може отримати право першочергового отримання інформації про рішення місцевого самоврядування.

“Префект – це одна із запропонованих моделей, тут важливо розуміти, що за цим терміном стоїть. Він по всьому світі по різному реалізований, десь він ледь не на пів воєнний,.. десь він радить, десь він зупиняє. Тут головне знайти унікальний для України рецепт, яким він буде працювати в Україні…” − відзначив Корнієнко.

Читайте також: Запахло виборами: звіт Кабінету міністрів, гостинний погром з евакуйованими та війна в Донбасі

Він зауважив, що в Україні люди “вільні самі по собі, і будь−який нагляд вже апріорі сприймається як щось негативне, і така іде думка в народі, що за нами будуть наглядати”. “Нагляд може реалізуватися у формі листувань, порад… Перфект з боку держави може додати певної взаємодії з місцевим самоврядуванням і з громадою, що теж важливо. Одна із наших ідей − дати префекту можливості для першочергового отримання рішень місцевих рад, мерів для подальшої комунікації. Він нічого не зупиняє, він ні на що не впливає”, − вказав Корнієнко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com