“Олександр Ткаченко: “Наше міністерство працює над запуском Центру протидії дезінформації”

19.02.2021, 19:30
94704

Міністерство культури та інформаційної політики України планує запустити Центр протидії дезінформації в березні. Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 19 лютого, – передає Deutsche Welle.

Читайте також: “Культура та готельний бізнес втратять половину свого доходу через карантин”, – Ткаченко (відео)

“Наше міністерство працює над запуском Центру протидії дезінформації (ЦПД), що дозволить ефективно відпрацьовувати маніпуляції і фейки, які поширює країна-агресор. Добір команди вже триває”, – написав Ткаченко.

За його словами, основними напрямами роботи цього центру стануть: виявлення, реагування, протидія, просвіта і комунікаційні проєкти. “Він відслідковуватиме фейки, викривлену інформацію, ворожу пропаганду і інформуватиме про це українців. Ще одна важлива складова – підвищення медіаграмотності громадян України. Щоб люди самі вчилися перевіряти інформацію, фільтрувати її, та відрізняти фейки від справжніх новин”, – уточнив міністр.

Він додав, що планується співпраця і з фактчекінговими організаціями в Україні “для синхронізацій дій та об’єднання зусиль задля оперативної протидії російській пропаганді”.

Ткаченко зазначив, що при створенні центру Мінкульт врахує досвід країн, де вже діють аналогічні центри – EUvsDisinfo у ЄС, Центр провідного досвіду в сфері стратегічних комунікацій НАТО у Латвії та інші структури.

На переконання міністра, цей центр у перспективі може стати міжнародним хабом, який дозволить Україні та іншим країнам зосередити зусилля у протидії дезінформації та пропаганді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com