Олексій Кучер заявив, що АН-26, який розбився з курсантами, отримав дозвіл на посадку з затримкою

3.10.2020, 11:15
85693

Глава Харківської ОДА Олексій Кучер розповів, що літак з сином глави ВПС України Сергія Дроздова отримав пріоритет посадки під Чугуєвом, через що Ан-26 почав заходити на посадку пізніше. Про це в п’ятницю, 2 жовтня, Кучер повідомив в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера”, пише РБК-Україна.

Читайте також: “Це страшенна втрата для їхніх рідних”: курсант з Вінниці, який не сів в Ан-26, розповів про загиблих друзів

За його словами, борт із сином голови ВПС летів слідом за транспортником Ан-26, на борту якого були курсанти льотного училища, але на посадку пішов раніше.

Відомо, що син Дроздова також є курсантом університету ім. Кожедуба. За словами Кучера, в день катастрофи той брав участь в навчальних польотах в іншому літаку.

“Не буду говорити, посадили, бо там був син, я просто констатую факт, що на другому борту був син пана Дроздова”, – зазначив чиновник в розмові з Дроздовим в ефірі телеканалу Україна.

У той же час, глава ВПС України відповів Кучеру, що людина, яка “не розбирається в порядку виконання польотів” не повинна робити висновки.

За його словами, Ан-26 знаходився в 4 км від злітно-посадкової смуги, а другий борт був на траверзі і йому довелося б розвертатися і летіти ще 6 км.

“Ніякої вказівки керівнику польотів про пріоритет посадки я не робив”, – запевнив Дроздов.

Він же додав, що Ан-26 не просив екстреної посадки, тому його не пропустили вперед.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com