Олена Зеленська хоче повернути молоко в раціон українських школярів

1.02.2020, 18:12
61592

Перша леді країни Олена Зеленська хоче запровадити в українських школах проєкт здорового харчування через забезпечення учнів молоком та молокопродуктами.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла, як буде проводитися реформа харчування в школах

Про це повідомляють в Асоціації виробників молока України які вже підтримали ініціативу Зеленської.

“АМВ вітає таку ініціативу і готова підтримувати її впровадження на загальнонаціональному рівні. Ми маємо чималий досвід у популяризації вживання молока і можемо ним ділитися”, – відреагували в асоціації. Зокрема, у заяві йдеться про те, що подібна програма здійснить оздоровчий ефект на школярів, адже разом зі склянкою молока вони будуть отримувати добову норму кальцію та вітаміну D. Разом з цим, як зазначають в організації, це допоможе молочній сфері отримати шанс на розвиток через підвищений попит на молочну продукцію. “Тому щиро вболіваємо за повноцінну реалізацію даної програми, адже вона матиме подвійний оздоровчий ефект. Так, щодня українські школярі отримуватимуть разом зі склянкою молока добову норму кальцію та вітамін D. Отримає шанс на розвиток і молочна галузь, адже підвищений попит на молоко стимулюватиме виробників нарощувати поголів’я та виробництво сировинного молока”, – додали в АМВ.

Також там розповіли, що наразі аналогічні програми із щоденного забезпечення молоком дітей в освітніх закладах діють в більш ніж 80 країнах світу та мають відповідні назви: “Шкільне молоко”, “Молоко дітям”, “Молоко в школи”. Відомо, що ця ідея виникла в Олени Зеленської під час грудневого візиту першої леді до черкаських закладів освіти. Тоді Черкащина зголосилася стати пілотним регіоном для впровадження подібного проєкту та вже розпочала його розробку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com