Омбудсмен показав, в яких умовах утримують полонених росіян (фото)

29.03.2023, 13:32
138097

Військовополонені росіяни утримуються в нормальних умовах, які відповідають вимогам Женевської конвенції. На доказ цього український омбудсмен Дмитро Лубінець опублікував фотографії табору для полонених росіян.

Читайте також: У Росії почнуть закривати лікарні та інститути через катастрофу с бюджетом

За його словами, умови утримання росіян раніше перевіряла комісія ООН, яка дивилася в тому числі на харчування, наявність медичного забезпечення та дотримання інших прав полонених.

Лубинець запевняє, що в бараках тепло, харчування як у солдатів української армії, є можливість телефонувати рідним час від часу, медзабезпечення теж “на високому рівні”. Також у вільний час військовополонені можуть переглядати новини або грати у футбол на території табору.

“Зауважу, що за погодженням з Мін’юстом вільний доступ до табору мають журналісти іноземних медіа. Зокрема, під час моніторингу працювала телекомпанія ТF1 (Франція)”, – заявив омбудсмен.

Лубинець поскаржився, що у своїй доповіді комісія ООН згадала тільки “негативні аспекти утримання” полонених, зовсім не окресливши “позитивні факти” – хоча б про телефонний зв’язок з родичами.

“Адже українські полонені не забезпечені навіть таким правом і довго не мають можливості поспілкуватися зі своїми рідними. Зазначаю, що Україна дотримується Женевських конвенцій, міжнародного права і відкрита для міжнародних організацій”, – підкреслив омбудмен.

Дмитро Лубинець також закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні отримати допуск до місць утримання українських полонених.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com