Омелян хоче відмінити залізничне сполучення з Росією

6.02.2019, 15:32
10744

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що залізничне сполучення з Росією може бути припинене.

Читайте також: З Києва курсуватимуть нові поїзди до Німеччини та Словаччини

В силу об’єктивних причин може бути повністю припинене залізничне сполучення з РФ. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

“Ми бачимо, що пасажиропотік сам по собі вмирає. Я хотів, щоб було прийнято рішення на державному рівні, але якщо такого рішення не буде, то це відбудеться об’єктивно”, – сказав він. За словами міністра, в 2018 році пасажиропотік між двома країнами знизився на 20%. Як повідомляє УНІАН, раніше акціонерна компанія “Укрзалізниця” скоротила періодичність курсування поїздів в Росію з-за падіння попиту. Так, у 2018 році “Укрзалізниця” перевезла до Росії 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році. При цьому, за даними “Укрзалізниці”, з кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом в Європейський Союз.

Так, за період з серпня до кінця минулого року “Укрзалізниця” перевезла пасажирів до ЄС на 10% більше, ніж у РФ. У зв’язку з цим фахівці “Укрзалізниці” прогнозують подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрям. Крім того, в 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com