Орбан знову зробив скандальну заяву про Україну, повторивши тези Кремля

14.04.2023, 13:03
139023

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан знову зробив скандальну заяву про Україну, назвавши її “країною, яка не існує економічно”.

Читайте також: Витік документів Пентагону: у Кремлі хотіли саботувати наступ Путіна, коли той проходив хіміотерапію

Про це повідомило видання Magyar Nemzet.

Свої скандальні заяви проросійський прем’єр Угорщини зробив в контексті європейської військової та економічної допомоги. А саме проти цього постійно виступає Будапешт. Орбан зауважив, мовляв, “за його оцінкою” війна припиниться, коли США і ЄС вирішать більше не фінансувати діяльність українського уряду.

Україна в фінансовому сенсі країна, що не існує. Вона не може себе фінансувати. Питання в тому, збережемо ми Україну чи ні. Як тільки ми кажемо “ні”, тоді війна закінчується”, – сказав голова уряду Угорщини.

За його словами, війна в Україні нібито триває лише за рахунок коштів партнерів. Орбан каже, мовляв, Європа оплачує пенсії та зарплати для освітян і медиків в Україні, “якої немає в європейській економіці”.

“Наразі це не так, угорські платники податків також підтримують Україну через спільний європейський бюджет. Ось чому погано, що угорську меншину досі переслідують в Україні”, – не оминув угорський політик український закон про освіту.

“Так продовжувати нескінченно не можна”, – заявив він.

Слід зауважити, що заяви Орбана фактично повторюють антиукраїнські тези експрезидента РФ та посіпаки чинного голови Кремля Дмитра Медведєва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com