Легкі в приготуванні та цікаві рецепти страв з кабачків
Страви з кабачків завжди асоціюються з літом і здоровим харчуванням. І це абсолютно виправдано, адже в них стільки користі, вітамінів і прихованого смакового потенціалу! Тож ми зібрали оригінальні рецепти, які допоможуть по-новому розкрити смакові властивості кабачка.
Читайте також: Як приготувати найсмачніший східний плов: покроковий рецепт
1. Кассероль з кабачків, сиру і хліба
Запіканка зі скибочками молодого кабачка, хлібними кубиками, сиром та зеленню в “кассеролі” – керамічній каструльці. Легка і ніжна французька страва в кабачковий сезон!
Інгредієнти
– 1 молодий кабачок
– 50–70 г твердого сиру
– 100 г хліба білого або сірого
– 1 яйце, півсклянки молока
– 1 пучок зеленої цибулі
– пучок кропу і петрушки
– масло (для змащування форми
– перець , сіль за смаком
Приготування
– Нарізати кабачок тонкими скибочками. Тушкувати декілька хвилин кабачки в каструльці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посолити.
– Нарізати хліб кубиками 1×1 см. Сир нарізати кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно посікти зелену цибулю, петрушку і кріп. Збити яйце з молоком, дрібкою солі і чорним меленим перцем. Перемішати кабачки, хліб і зелень.
– Залити рідкою сумішшю, ще раз перемішати і викласти в кассероль або іншу глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.
2. Кабачки з м’ясом в духовці
Інгредієнти
– 3 кабачки
– 300 г м’яса (свинина або яловичина)
– 2 скибочки білого хліба
– цибулина, 2 ст. л. борошна
– 2 яйця
– 3 ч. л. молока
– 2 гілочки кропу і петрушки
– сіль, перець до смаку
– сметана
Приготування
– Молоді кабачки промити, обсушити і нарізати кружечками. Шкірку можна залишити, якщо вона тонка. З кабачків акуратно вирізати серцевину.
– Приготувати фарш. Для цього м’ясо і цибулю пропустити через м’ясорубку (або можна взяти вже готовий фарш), додати розмочений у молоці білий хліб, збите з сіллю яйце, сіль і перець і все ретельно перемішати до однорідної маси. Готовий фарш прибрати в холодильник на 30 хвилин.
– Приготувати кляр. Для цього збити яйця з молоком, додати сіль і перець, ретельно перемішати.
– В серединку кожного шматочка кабачка вкласти м’ясний фарш, ущільнити. Обваляти в борошні, вмочити в кляр і відправити на попередньо змащену олією сковороду. Обсмажувати на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім кружечки акуратно скласти на деко і відправити на 5 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів. Подавати з зеленню і сметаною.
3. Пісна аджика з кабачків
Інгредієнти
– 3 кг кабачків
– 1,5 кг спілих томатів
– 0,5 кг солодкого перцю і моркви
– півсклянки рослинної олії
– півсклянки цукру
– 1 склянка часнику
– 2,5 ст. л. червоного меленого перцю
– сіль – за смаком
Приготування
– Овочі почистити, помити, змолоти через м’ясорубку, перемішати і додати у них сіль, олію і цукор.
– Варити 40 хв, на повільному вогні, помішуючи.
– Після того , як страва захолоне, в неї потрібно додати подріблений часник, червоний перець. Усе ретельно перемішати і варити ще 10 хв.
– Гарячу аджику розлити у стерилізовані банки і закатати кришками.
4. Кабачкові чіпси
Така закуска з кабачків виходить простою у приготуванні, оригінальною, низькокалорійною і нешкідливою, тому що вона не смажиться у фритюрі, а запікається в духовці.
Інгредієнти
– 500 г кабачків
– 2 зубки часнику
– 2 скибочки черствого білого хліба
– зелень (кріп, петрушка)
– 2 яєчних білка
– щіпка меленої куркуми
– чорний мелений перець та сіль за смаком
Приготування
– Кабачки порізати тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Це можна зробити ножем або за допомогою тертки для нарізки овочів. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. Подрібнити зелень. Часник пропусти через прес. Покришити черствий хліб.
– Для паніровки потрібно з’єднати зелень, хліб, часник і подрібнити блендером до однорідного стану.В окремій мисці збити яєчні білки з сіллю. Шматочки кабачків спочатку обмокнути в білок, потім з усіх боків обмокнути в хлібну паніровку і викласти на решітку.
– Запікати кабачкові чіпси в розігрітій до 180°С духовці приблизно півгодини. При цьому готувати чіпси з кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин – з верхнім. Готові кабачкові чіпси викласти на тарілку, потім посипати сіллю, перцем і куркумою.
5. Рецепт кабачкових мафінів
Інгредієнти
– 1 кабачок
– 1 склянка борошна
– 1 яйце
– 130 мл молока
– 50 г вершкового масла
– 30 г мигдалю
– 7 г розпушувача
– 1 ст. л. цукру
– сіль на смак
Приготування
– Кабачок натерти на грубій тертці. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити. Змішати тертий кабачок, горіхи і просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером. З’єднати молочну та кабачкову масу і перемішати.
– Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання і відправити у розігріту до 180°С духовку. Кабачкові мафіни будуть готові за 25-30 хвилин.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)