Легкі в приготуванні та цікаві рецепти страв з кабачків

25.06.2023, 17:15
142770

Страви з кабачків завжди асоціюються з літом і здоровим харчуванням. І це абсолютно виправдано, адже в них стільки користі, вітамінів і прихованого смакового потенціалу! Тож ми зібрали оригінальні рецепти, які допоможуть по-новому розкрити смакові властивості кабачка.

Читайте також: Як приготувати найсмачніший східний плов: покроковий рецепт

1. Кассероль з кабачків, сиру і хліба

Запіканка зі скибочками молодого кабачка, хлібними кубиками, сиром та зеленню в “кассеролі” – керамічній каструльці. Легка і ніжна французька страва в кабачковий сезон!

Інгредієнти

– 1 молодий кабачок

– 50–70 г твердого сиру

– 100 г хліба білого або сірого

– 1 яйце, півсклянки молока

– 1 пучок зеленої цибулі

– пучок кропу і петрушки

– масло (для змащування форми

– перець , сіль за смаком

Приготування

– Нарізати кабачок тонкими скибочками. Тушкувати декілька хвилин кабачки в каструльці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посолити.

– Нарізати хліб кубиками 1×1 см. Сир нарізати кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно посікти зелену цибулю, петрушку і кріп. Збити яйце з молоком, дрібкою солі і чорним меленим перцем. Перемішати кабачки, хліб і зелень.

– Залити рідкою сумішшю, ще раз перемішати і викласти в кассероль або іншу глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.

Касероль з кабачків, сиру і хліба

2. Кабачки з м’ясом в духовці

3. Пісна аджика з кабачків

Інгредієнти

– 3 кг кабачків

– 1,5 кг спілих томатів

– 0,5 кг солодкого перцю і моркви

– півсклянки рослинної олії

– півсклянки цукру

– 1 склянка часнику

– 2,5 ст. л. червоного меленого перцю

– сіль – за смаком

Приготування

– Овочі почистити, помити, змолоти через м’ясорубку, перемішати і додати у них сіль, олію і цукор.

– Варити 40 хв, на повільному вогні, помішуючи.

– Після того , як страва захолоне, в неї потрібно додати подріблений часник, червоний перець. Усе ретельно перемішати і варити ще 10 хв.

– Гарячу аджику розлити у стерилізовані банки і закатати кришками.

Пісна аджика з кабачків

– 500 г кабачків

– 2 зубки часнику

– 2 скибочки черствого білого хліба

– зелень (кріп, петрушка)

– 2 яєчних білка

– щіпка меленої куркуми

– чорний мелений перець та сіль за смаком

5. Рецепт кабачкових мафінів

Інгредієнти

– 1 кабачок

– 1 склянка борошна

– 1 яйце

– 130 мл молока

– 50 г вершкового масла

– 30 г мигдалю

– 7 г розпушувача

– 1 ст. л. цукру

– сіль на смак

Приготування

– Кабачок натерти на грубій тертці. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити. Змішати тертий кабачок, горіхи і просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером. З’єднати молочну та кабачкову масу і перемішати.

– Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання і відправити у розігріту до 180°С духовку. Кабачкові мафіни будуть готові за 25-30 хвилин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com