Як приготувати найсмачніший східний плов: покроковий рецепт
Плов – це блюдо східної кухні, основу якого становить варений рис.
Відмітна властивість плову – розсипчастість, що досягається дотриманням технології приготування рису з додаванням в плов тваринного або рослинного жиру.
Читайте також: Топ-3 рецепти страв з молодої картоплі
Інгредієнти
Для приготування 6 порцій страви знадобиться:
– Морква – 2 штуки;
– Свинина або курка – 500 г;
– Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
– Рис – 2 склянки
– Рослинна олія – 50 мл;
– Сіль – за смаком;
– Спеції для плову – за смаком;
– Часник.
Процес приготування
1. Для початку необхідно ретельно вимити м’ясо, обсушити його і нарізати на шматочки.
2. Після цього очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. А моркву очистити, помити і нарізати соломкою.
3. Розігріти казанок, налити в нього рослинну олію. Викласти підготовлену цибулю і смажити її до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи.
4. Викласти підготовлене м’ясо. Готувати до стану, коли м’ясо покриється засмаженою скоринкою, близько 10 хвилин.
5. Потім додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.
6. Закип’ятити чайник. Обсмажені овочі і м’ясо залити окропом (вода повинна покривати м’ясо з овочами десь сантиметра на два). Посолити, поперчити, додати спеції для плову. Варити на середньому вогні 20 хвилин.
7. Додати рис, обережно розрівняти його по поверхні, але не перемішувати. В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
8. Як тільки вода випарувалася, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)