Овочі та фрукти рекордно подорожчали: причина

29.03.2020, 11:17
67903

Станом на сьогоднішній день паніка навколо коронавируса вже впливає на вартість продуктів в магазинах. Втім, справа не тільки у всеукраїнському карантині. Наприклад, уряд Туреччини істотно обмежило доступ в країну іноземних перевізників. І це позначилося на цінах деяких овочів і фруктів на ринку України. При цьому, як пише “Сегодня” з посиланням на дані “Інфо−Шувар”, українські трейдери впевнені: головне зростання цін ще попереду.

Читайте також: Ціни злетіли: в Україні подорожчали основні продукти

Доставка з Туреччини – проблемне питання сьогодні, разом з падінням курсу гривні це впливає на ціни. За таких позиціях як лимон та інші цитрусові вже на наступному тижні ціни можуть істотно вирости. За помідору взагалі можлива установка багаторічного цінового рекорду” , – кажуть трейдери оптового ринку “Шувар”.

Згідно з даними департаменту аналітики ОРСП “Шувар”, к Детально 25 березня оптові ціни на лимон в Україні досягали безпрецедентних показників 80−85 грн / кг. Крім згаданих чинників на ціни впливає надзвичайний попит: українці під час карантину намагаються більше вживати лимонів для підвищення імунітету.

Ціни на помідори тільки почали рости − до 38−40 грн / кг. Приблизно на стільки ж подорожчали турецькі мандарини.

“Туреччина є головним постачальником тепличних овочів і цитрусових в Україні. По тепличних огірків нам сьогодні вдається закрити внутрішню потребу власною продукцією − на ринки масово вийшли дрібні виробники з півдня і Закарпаття. А помідори українські теплиці почнуть збирати ближче до середини квітня. Найближчі два тижні ціни в Україні будуть залежати від можливості поставок з Туреччини, з цієї країни ми завозимо 95% всіх імпортних томатів. Також з Туреччини ми імпортуємо більше 90% всіх лимонів ” , − говорить керівник департаменту ан алітікі ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, з 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

25 березня, Кабмін продовжив карантин і оголосив надзвичайну ситуацію в Україні до 24 квітня.

За минулу добу захворіло 46 осіб, офіційна кількість інфікованих складає  356 , з них 9 – летальних.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com