Ціни злетіли: в Україні подорожчали основні продукти

24.03.2020, 19:16
67439

Станом на 24 березня, Антимонопольний комітет України заявляє, що ціни на продукти в деяких регіонах України зросли.

Читайте також: АМКУ перевіряє найбільших туроператорів України

За даними комітету, таких висновків він дійшов на основі монторингу цін по всій країні, повідомлень у пресі та звернень громадян.

“Станом на сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно − на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву”, – зазначають у АМКУ.

Задля виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м’яса, овочі тощо.

Всі органи АМКУ – центральний апарат і територіальні відділення – продовжують виконувати всі свої функції. Контактні дані для звернень громадян та бізнесу залишаються без змін.

Нагадаємо, з 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

Станом на ранок 24 березня в Україні вже 97 підтверджених випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я, лідерами заражень є Чернівецька область (38) з них один летальний та місто Київ (29).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com