Палата представників та Сенат США проголосували за законопроект про припинення “Шатдауну”

26.01.2019, 10:51
9110

У США Сенат та Палата представників нарешті ухвалили законопроект про припинення “shutdown” до 15 лютого. Документ уже передали на підписання Дональду Трампу.

Читайте також: Білий дім хоче ввести надзвичайний стан вздовж південного кордону

Після 36-денних дебатів та діалогів Сенат США разом із Палатою представників прийняли законопроект про припинення “шатдауну”. Його планують привести в силу до 15 лютого.

Про дане рішення повідомив Дональд Трамп у Трояндовому саду біля Білого дому. Американський парламент розпочне свою роботу через три тижні. За цей період республіканці та демократи мають опрацювати усі питання національної безпеки, а Сенат та Палата представників домовитись за перехідне фінансування.

У своїй промові Трамп не згадував про виділення 5,6 млрд доларів на будівництво стіни від Мексики, а лиш зазначив наступне: “Вони (демократи – ред.) нарешті повістю зрозуміли, що бар’єр, загорожа, стіна чи як хочете це називайте, є важливою частиною розв’язку цього конфлікту.

Трамп також пригрозив, що якщо до 15 лютого не відбудеться ніякого фінансування будівництва, він продовжить “шатдаун” та все ж введе надзвичайний стан.

Президент також висловив глибокі слова вдячності за терпіння та розуміння до усіх держслужбовців, що постраждали через “шатдаун”, та до всієї американської нації . “Ви – фантастичні люди, ви – надзвичайні патріоти. Я дуже радий, що ви громадяни цієї країни. Коли я кажу, що зроблю США найвеличнішою державою, без вашої допомоги цього ніколи не станеться, величні люди.”

Нагадаємо, що демократи все ще відмовляються фінансувати “стіну”, а через тиск останніх днів рейтинг Трампа істотно впав. Згідно опитування, яке вчора провели “Washington Post” та ABC, у 53% американців звинувачують у “шатдауні” Трампа та республіканців, 34 % виступили проти демократів.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com