Партія “Європейська Солідарність” закликає владу не закривати метрополітени

17.03.2020, 22:46
66768

“Європейська Солідарність” закликала президента України Володимира Зеленського, прем’єр−міністра Дениса Шмигаль та мера Києва Віталія Кличка переглянути рішення стосовно закриття столичного метрополітену. Про це йдеться у заяві партії, опублікованій 17 березня на її офіційній сторінці у Facebook .

Читайте також: Замість допиту у ДБР Порошенко втік з країни

“Якщо в Києві зупиниться метро, як медики, працівники критичної інфраструктури і виробництв зможуть добиратися до робочих місць? Усвідомлюємо, що метрополітен − це велике скупчення людей, але його закриття призведе до повного колапсу наземної транспортної інфраструктури столиці та створить ще більше скупчення громадян в маршрутках, тролейбусах, а значить − нові ризики поширення хвороби”, − йдеться у заяві.

Окрім цього, у партії Петра Порошенка зазначили, що в інших країнах не вдавалися до таких радикальних заходів навіть попри велику кількість інфікованих.

Читайте також: Порошенко відреагував на витівку сина, який разом з російськими мажорами відривався на концерті у Лондоні (відео)

“У європейських столицях в метро роздають захисні маски, діють правила дезинфекції, жорсткі обмеження пасажирів (пересуваються тільки ті громадяни, які змушені працювати не дистанційно, зокрема, й лікарі), дотримується дистанція між громадянами… Звертаємося до команди Зеленського із закликом переглянути рішення про закриття метро і впровадити лише адекватні зміни в його роботі на час карантину”, − заявили на сторінці “ЄС”.

Водночас на сторінці партії зазначили, що “Європейська Солідарність” готова делегувати своїх представників в антикризовий штаб, створений у Верховній Раді.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com