Парубій ініціює голосування мовного закону на наступному тижня

19.04.2019, 10:30
21530

Парламент розгляне 23 квітня закон про функціонування української мови як державної. На питанні стоять також законопроекти щодо реформування парламенту.

Читайте також: Порушив антикорупційне законодавство – не винен: як в Україні борються із корупцією

Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав у інтерв’ю телеканалу “Прямий”, передає “Уніан“. Він зазначив, що наступного тижня, який буде пленарним, перше рішення, яке прийматиметься – це закон про українську мову як державну мову України.

За словами спікера ВР, парламент міг би ухвалити цей закон вже у вівторок, 23 квітня, але з огляду на те, що багато людей і депутатів, які 21 квітня будуть на виборчих дільницях на другому турі президентських виборів, “можливо, не встигнуть доїхати до Києва до вівторка”.

“Я очікую повну мобілізацію в Чистий четвер об 11.00 (25 квітня). На Чистий четвер ми приймали закон декомунізацію, на Чистий четвер ми приймемо закон про українську мову”, – говорить Парубій. Він наголосив, що після ухвалення закону про функціонування української мови як державної, “один з блоків, який пропонується мною, головою ВРУ, – це буде блок реформ парламенту, і це було давно анонсовано”.

За словами Парубія, зокрема, йдеться про розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії парламенту. Парубій повідомив, що 25 квітня в Україну приїде екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс, який очолює місію з реформування парламенту. За його словами, з головами фракцій домовлено, що законопроекти, які стосуються реформування парламенту, будуть ухвалені до початку травня. Спікер парламенту додав, що “це буде великий пакет”, який передбачатиме “і структуризацію Ради, і розподіл комітетів, і ТСК”.

Також Парубій зазначив, що є фракції в парламенті, які наполягають, щоб в цей пакет були включені законопроекти щодо визначення процедури імпічменту президенту України. “Але, очевидно, це ми рішення будемо приймати спільно – на Погоджувальній раді”, – додав голова ВРУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com