Передала “прального порошку” з Єгипту на 3 млн грн: прокурори Рівненщини затритмали наркодилерку

31.03.2024, 17:00
156636

На Рівненщині ліквідовано канал постачання прекурсорів з Єгипту під виглядом прального порошку

Читайте також: Обережно шахраї! – за офрмлення бонусної картки супермаркету жінка поплатилась 20 тис. грн

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Хмельниччини повідомлено про підозру у контрабанді заборонених речовин в особливо великих розмірах.

За даними слідства, жінка, раніше судима за незаконне перевезення заборонених речовин, продовжила займатися протиправним «бізнесом». У лютому 2024 року вона запропонувала клієнту свої «послуги» з перевезення прекурсорів з Єгипту до України з приховуванням від митного контролю. Чоловік погодився і заплатив понад 400 тис грн та 1800 доларів США за товар і транспортні витрати.

Вже у березні підозрювана полетіла до Єгипту, щоб доправити псевдоефедрин до Італії. Звідти вона організувала його доставку в Україну. Жінка передала одному з приватних перевізників кілька сумок з продуктами та, нібито, пральним порошком. Передачу клієнт забрав на території України.

Правоохоронці почали документувати злочин ще на етапі його підготовки, а відтак понад 13 кг контрабандного псевдоефедрину, з якого виготовляють психотропну речовину метамфетамін, в обіг не потрапив. Орієнтовна вартість цього прекурсору на «чорному» ринку – близько 3 млн грн.

Жінку затримали, коли вона приїхала до свого пособника в Рівне по аванс на перевезення наступної партії заборонених речовин.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com