Перші кроки діджиталізації: як проходитимуть електронні вибори та перепис населення (відео)

9.08.2019, 16:30
36649

Електронні вибори та перепис населення через планшети – це лише частина втілення “держави у смартфоні”, яка торкнеться кожного українця. Принаймні так говорять у команді президента. Коли ж це стане реальністю – поки невідомо.

Читайте також: “Держава в смартфоні”,– Володимир Зеленський назвав свою ціль на посаді Президента України

Справді новим для України є прагнення президентської команди провести електронний перепис населення та впровадити онлайн вибори, пише 24 канал.

Перепис населення у планшеті

Як і у 2001 році, працюватимуть переписувачі, які ходитимуть від дому до дому. Але замість паперових бланків, вноситимуть усе до планшетів, де і оброблятиметься інформація.

Про що питатимуть? У переписувачів буде 2 форми, які дозволять створити реальний портрет українців. У першій – запитання про демографічні характеристики, мову, етнічне походження, рівень освіти, роботу, джерела доходів та фактичне проживання. Друга визначатиме житлові умови, зокрема наявність гарячої води, опалення , електропостачання, електрики, газу та інші.

Про що питатимуть під час реєстру громадян
Про що питатимуть під час реєстру громадян

Читайте також: У Зеленського представили проект антикорупційної стратегії

Електронні вибори

Наступний пункт діджиталізації – електронні вибори, коли ви зможете проголосувати, не виходячи з дому або перебуваючи за кордоном.

“На першому етапі це будуть опитування, завдяки яким президент, прем’єр та інші будуть дізнаватися реальну думку мешканців країни. Голосувати онлайн українці зможуть точно на наступних президентських виборах”, – сказав радник Президента України Михайло Нефьодов.

Але експерти говорять, що електронне голосування не зможе повністю замінити традиційне. Тож ті, хто не може чи не хоче долучатися до діджиталізації – зможуть і надалі голосувати на дільницях.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com