Петро Порошенко: “Княгиня Ольга ніяк не може вважатися прародителькою Росії”

11.03.2021, 11:18
95360

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко звернувся до команди Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) виправити інформацію про княгиню Київську Ольгу, яку в публікації в честь 8 березня було названо “засновницею сучасної Росії”, – повідомляє Lenta.UA.

Читайте також: Петро Порошенко заявив про політичну підтримку санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik

“До 8 березня шановний мною Всесвітній економічний форум опублікував список з шести жінок, які змінили світову історію. Почесно, що в цей список увійшла і наша княгиня Ольга, рівноапостольна свята, чию пам’ять одночасно шанують українські православна і католицька церкви. Уявіть моє обурення, коли я прочитав, що Всесвітній форум іменує нашу Княгиню російської правителькою і засновницею сучасної Росії. А її чоловіка, князя Ігоря, вирішили охрестити Іваном”, – написав Порошенко в соцмережі Facebook.

Він підкреслив, що княгиня Ольга дійсно була видатним правителем, підкорила бунтівні племена, зробила першу державну реформу і заклала міцні дипломатичні зв’язки із Західною Європою.

“Ось тільки Русь зі столицею в Києві існувала на території сучасних України, Білорусі та Росії, а тому княгиня Ольга ніяк не може вважатися прародителькою Російської Федерації, адже Московське Князівство було засновано лише через понад 300 років після її смерті”, – зазначив Порошенко.

“Щодня ми стаємо свідками того, наскільки важливим є захист не тільки інформаційного простору, але і власної культурної спадщини, коли елементами ворожої пропаганди можуть стати навіть авторитетні міжнародні інститути. Прошу команду Всесвітнього економічного форуму негайно виправити помилки в описі однієї з найвідоміших жінок в українському історії і ретельно перевіряти свої джерела”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com