Петро Порошенко заявив про політичну підтримку санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik

3.02.2021, 12:29
94024

Колишній президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив, що «політично підтримує» санкції проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik. Водночас він висловив сподівання, що влада підкріпить свою політичну позицію «солідним правовим обґрунтуванням».

Читайте також: Трансляцію телеканалів 112, NewsOne і ZIK в Україні припинили

«Канали групи Медведчука стали відвертим знаряддям російської інформаційної війни проти України. І у цій війні Україна має право і повинна захищатися, використовуючи для цього всі наявні інструменти», – написав Порошенко.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Народний депутат заявив, що в жовтні 2018 року його команда ініціювала і ухвалила постанову про обмежувальні заходи щодо проросійських українських телеканалів.

«Єдина причина, з якої постанова не була реалізована тоді, полягає в тому, що вона наклалася на початок виборчої кампанії. Закриття каналів під час виборів створило би фундаментальну проблему з їх визнанням як чесних та прозорих. Ми відклали це на поствиборчий період. Але вибори виграв пан Зеленський. І, до речі, всі три канали підтримували саме його. Це – відповідь тим, хто всю ніч по команді Банкової волав «а чому ж це рішення не прийняв Порошенко», – зазначив Порошенко.

Він поцікавився, чому президент України Володимир Зеленський «чекав аж два роки, коли проросійська істерія на каналах набрала небачених раніше обертів».

«І чому рішення РНБО не стосується каналу «Наш», де російські пропагандисти атакують нашу армію і вимагають притягення до відповідальності наших воїнів?» – додав Порошенко.

Депутат застеріг владу «від тиску на українські патріотичні телеканали».

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com