Під час бою під Золотим зафіксували 2300 вибухів

19.02.2020, 11:50
63755

Під час вчорашньої атаки неподалік Золотого, СММ ОБСЄ зафіксувала різке збільшення числа порушень припинення вогню, зокрема понад 2300 вибухів. Про це заявив глава місії в Україні Яшар Халіт Чевік на засіданні Ради безпеки ООН, передає кореспондент УНН.

Читайте також: Росія видала понад 200 тисяч паспортів на окупованому Донбасі – Кислиця

“Всеосяжне припинення вогню, яке є першим пунктом мінського протоколу, меморандуму і комплексу заходів досі є найважливішим елементом прогресу”, – сказав Чевік.

Він нагадав, що після того, як знову було виражено прихильність припиненню вогню, узгоджене сторонами 21 липня 2019 року, СММ зафіксувала значне зниження рівня насилля. Це тривало 40 днів, перш ніж число порушень припинення вогню знову вийшло на той же рівень що і до повторного взяття зобов’язань.

“1 січня СММ знову зафіксувала значне скорочення середнього числа порушень припинення вогню, проте окремі спалахи насильства як і раніше виникають. Сьогодні СММ зафіксувала дуже серйозний інцидент в західній частині Луганської області в районі Золотого. СММ зафіксувало різке збільшення числа порушень припинення вогню, більше 2300 вибухів. Місія проводить подальший аналіз інформації”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com