Під час відвідання Криму ФСБ вербує українців, – СБУ

4.11.2019, 14:50
50393

Служба безпеки України встановила, що співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму примушують українських громадян, які регулярно відвідують тимчасово анексовану територію півострова, давати згоду на конфіденційне співробітництво. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Московський патріархат вербує бойовиків для “ДНР”

“Основне завдання, яке ставить російська спецслужба, збір інформації стосовно співробітників СБУ, прикордонників та військовослужбовців ЗС України, що виконують завдання поблизу адміністративного кордону з Кримом”, − йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що такі пропозиції насамперед надходять громадянам України, які працевлаштувались на окупованому півострові та регулярно перетинають адміністративний кордон, а також приватним перевізникам. Куратори вимагають від них на конфіденційній основі збирати розвіддані. Інформація використовується російськими спецслужбами для вербувальних підходів до українських військовослужбовців та правоохоронців.

“Форми та методи “роботи” ПУ ФСБ РФ у Криму однотипні для всієї структури ФСБ РФ. Це штучне створення компрометуючих ситуацій, шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск. Активно використовуються погрози щодо винесення постанови про заборону в’їзду на півострів”, − повідомили в СБУ.

За інформацією контррозвідки, найзавзятішим вербувальником українських громадян є співробітник оперативно−розшукового відділу ПУ ФСБ РФ у Республіці Крим Батталов Алмаз Мубарякович, 26.05.1982 року народження, уродженець міста Баймак, Республіка Башкортостан, РФ.

“Він безпосередньо здійснює фільтраційні заходи на пункті пропуску “Джанк”. Встановлено, що цей чекіст є прихильником сталінських часів та не цурається у своїй роботі найбрудніших методі”, − додали в СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com