Під Одесою спалили редакцію інтернет-видання (фото)

21.10.2020, 11:13
87101

В Овідіополі Олеської області в ніч на 21 жовтня невідомі кинули “коктейль Молотова” в приміщення редакції місцевого інтернет-видання “Альтернатива”

Читайте також: У Конституційному суді оскаржують адмінреформу

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

“Альтернатива.орг” опублікувала відео звернення Романа Варшанідзе, записане коло обгорілого редакційного приміщення. Журналіст інформує, що за свідченням свідків, двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно редакції .

У приміщенні обгоріли меблі, підлога, але редакція та техніка не вигоріли, оскільки сусіди змогли до приїзду пожежних загасити полум’я.

На місце інциденту оперативно прибули поліцейські та пожежні.

“Б’ють нас, тепер підпалюють. Зрозуміло, що ми нікому не подобаємося”, – говорить Роман Варшанідзе. – “Мабуть, такою є журналістська доля – нікому не подобатися”.

Головний редактор “Альтернативи” наголошує, що “нас не зламати і ми будемо в ефірі” та сподівається, що правоохоронці розслідують як підпал редакції, так і нещодавнє побиття.

У Національній спілці журналістів України засуджують обурливий тиск на журналістів “Альтернативи” та закликають правоохоронців до оперативного належного розслідування злочинів.

“Напередодні місцевих виборів побиття незалежного журналіста та підпал його редакції є актами залякування журналістів не лише на Одещині, а й в усій Україні. Правоохоронці мають демонструвати належні зусилля для розкриття цих злочинів та убезпечення працівників ЗМІ в цей виборчий час”, – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com