Під Офісом президента мітингують “євробляхері” проти нового законопроєкту про розмитнення автівок

19.12.2019, 20:10
57183

Лідер “євробляхерів” Олег Ярошевич заявив, що законопроєкт 2342 про доступне розмитнення авто, який активісти розробляли разом з представниками уряду, це “чиста бутафорія і замилювання очей”.

Читайте також: В Уряді пропонують розмитнювати “старі євробляхи” за єдиною ставкою

Про це він розповів у відеозверненні під час мітингу під Офісом президента, пише ТСН.

За його словами, чимало депутатів від “Слуги народу” переконані, що саме законопроєкт 2288 повинен вирішити питання “євроблях”. На практиці він лише відтерміновує шалені штрафи за ввезені з порушеннями авто до 1 січня 2019 року. При цьому він набуде чинності лише після підписання Зеленським.

Ярошевич зазначає, що цей закон нічого не вирішив.

Він також переконаний, що глава митниці Максим Нефьодов і чиновники зробили запит до страхових компаній на дані щодо українців, які купували автоцивілку на нерозмитнені авто. Як наслідок, на думку лідера “євробляхерів”, усі такі автомобілісти отримають “листи щастя” зі штрафами у 170 тисяч гривень уже після Нового року.

Він пояснює, що такі штрафи отримають усі, навіть якщо їх не зупинять на дорозі патрульні.

При цьому, стосовно законопроєкту 2342, який мав би вирішити усі вищезгадані проблеми, Ярошевич додав, посилаючись на слова нардепів, що документ нібито зареєстрував “не той депутат, який може просувати закон у Раді”.

Як підсумок, глава “євробляхерів” додав, що у Раді зареєстрували ще один законопроєкт, який може відтермінувати штрафи за авто ввезені з порушеннями ще на 90 днів. Тобто ще приблизно три місця після початку нового року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com