Підозра на COVID-19: ще одна породілля померла у пологовому Івано-Франківська

2.04.2020, 19:18
68398

В Івано−Франківському перинатальному центрі померла ще одна породілля, у якої підозрюють захворювання на COVID−19. Про це стало відомо після  брифінгу Івано−Франківської обласної державної адміністрації.

Читайте також: В Україні від коронавірусу померла медсестра

Уже 2 квітня на брифінгу ОДА начальник міського управління охорони здоров’я Марія Бойко повідомила, що жінка померла раптово, але дитину вдалося врятувати шляхом кесаревого розтину. Немовля народилося недоношеним на 35−36 тижні вагітності і наразі перебуває у реанімації у середньому стані тяжкості.

“Вчора ввечері у міському перинатальному центрі раптово померла вагітна жінка. Медична допомога була надана їй дуже швидко. До 10 хвилин буквально жінку розродили. Причини такої раптової смерті жінки на фоні повного здоров’я на даний час встановлюються. Жінка не була в контакті із вагітною, в якої підтверджено коронавірус. Сьогодні проводився розтин: було встановлено, що в жінки є підозра на двобічну пневмонію. Тому на сьогоднішній день ми розглядаємо питання, що в цієї жінки виставлена підозра на коронавірусну інфекцію. Відібрані всі необхідні матеріали для доставки у референс−лабораторію ЦГЗ, щоб дослідити істинну причину смерті цієї жінки”, − повідомила Бойко.

Наразі коронавірус підтверджений у ще однієї вагітної жінки у Франківському перинатальному центрі. Вона ізольована в окремій палаті, її стан задовільний.

Також на брифінгу повідомили, що уже 3 квітня будуть результати аналізів на COVID−19 немовляти, мати якого померла у пологовому 30 березня. Посмертно у жінки підтвердили захворювання на новий коронавірус.

Нагадаємо, 30 березня у центрі померла жінка хвора на COVID−19. На початку березня їй проводили планову гінекологічну операцію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegramта Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com