Підписання “Харківських угод”: в Україні судитимуть Януковича і Азарова

15.09.2023, 17:03
146779

Колишнього президента-втікача Віктора Януковича та експрем’єр-міністра Миколу Азарова судитимуть за підписання “Харківських угод” на користь Росії.

Читайте також: ЗСУ витіснили окупантів з кількох позицій і просунулись біля Бахмута – ISW

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишніх президента України та очільника уряду”,  – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишніх високопосадовців підозрюють у державній зраді. Слідство встановило, що експрезидент 21 квітня 2010-го у  Харкові підписав від імені України угоду, якою подовжив на 25 років термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України – в  Криму та Севастополі.

Своєю чергою, очільник Кабміну в порушення згаданих нормативних актів того ж дня підписав розпорядження про схвалення урядом так званих “Харківських угод” на користь Москви.

“Колишні керівники держави штучно створили передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, їхнього переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя”, – наголошують в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що окупація півострова надала можливість Кремлю здійснити протягом 2014-2022 років нарощування особового складу та військової техніки збройних сил російського Чорноморського флоту, а також створити нові військові частини та підрозділи збройних сил РФ. Вони були застосовані державою-агресором для повномасштабного військового вторгнення 24 лютого 2022-го на територію України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com