Підрив Каховської ГЕС: ООН не засуджує теракт через вплив Росії

6.06.2023, 19:32
141806

ООН згідно зі своїми принципами повинна засуджувати будь-який вплив на навколишнє середовище й життя мирних людей. У неї навіть є відповідна Конвенція про заборону військового впливу на природу. Проте коли російські окупанти зруйнували Каховську ГЕС, засудження від ООН не сталося. Цю Конвенцію свого часу було ініційовано СРСР.

Читайте також: Начальник оперативного угруповання “Бєлгород” вбитий російськими добровольцями: що відомо

Про це ТСН.ua розповів голова комітету ВР з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

“Цю Конвенцію у свій час було ініційовано СРСР. Її сторонами є і Україна, і Росія. Згідно з цією конвенцією, Україна може звернутися до Ради Безпеки ООН. Питання в тому, що Росія може заблокувати в Раді Безпеки ООН будь-яку резолюцію. Тому, на мою думку, треба одночасно порушувати питання про те, що Росія не має жодних правових підстав для перебування в ООН. Підрив Каховської ГЕС – це також воєнний злочин. Порушення Женевської конвенції 1949 року та додаткового протоколу до неї. Цей злочин входить до юрисдикції МКС”, – розповів Олександр Мережко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com