Підрив росіянами Каховської ГЕС Європарламент визнав воєнним злочином

15.06.2023, 09:30
142237

Депутати Європейського парламенту рішуче засудили підрив Каховської ГЕС і назвали його воєнним злочином Росії, що спричинить наслідки.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Білорусь почала приймати російську ядерну зброю: “У нас є ракети і бомби”

Про це йдеться у повідомленні Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі, під час якого європейські політики розглядали процес підготовки до наступної зустрічі Європейської ради, що має відбутися наприкінці червня у Брюсселі, передає “Укрінформ”.

“Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, скоєний Росією воєнний злочин, що спричинить наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти РФ та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України”, – йдеться у повідомленні.

Ще одним з основних очікувань членів Європарламенту від зустрічі глав держав та урядів ЄС, що невдовзі відбудеться, є погодження спільної позиції щодо оновленого Міграційного пакту ЄС, який має сприяти кращому поводженню із біженцями та зміцнити зовнішні кордони Євросоюзу.

Також під час саміту ЄС розглядатимуть “зелену” та цифрову трансформацію європейської економіки, ухвалення поправок до багаторічного бюджету Євросоюзу та необхідність реформування промислового потенціалу Європи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com