Після вчорашнього терористичного акту уряд Нової Зеландії перегляне закон про зберігання зброї

16.03.2019, 10:16
16620

Після нападу на дві мечеті у Новій Зеландії, уряд країни хоче переглянути механізм надання дозволів на зберігання зброї. Стверджується, що терорист, що вчинив атаку, мав ліцензію на “вогнепалку”.

Читайте також: В Новій Зеландії в мечеті стався теракт: 49 загиблих

Внаслідок терористичного нападу на дві мечеті Нова Зеландія хоче посилити контроль видачі дозволу на зброю. “Наші закони щодо зброї зміняться”, – пообіцяла прем’єр-міністр Джакінда Ардерн.

У листопаді 2017 року підозрюваний отримав сертифікат на зберігання вогнепальної зброї. У нього було знайдено п’ять одиниць “вогнепалки”, у тому числі дві напівавтоматичні, які він міг легально придбати, повідомила Прем’єр.

Тим часом підозрюваного 28-річного австралійця вже офіційно звинуватили у вбивстві. Наступні обвинувачення будуть оголошені під час слідства, повідомила поліція Нової Зеландії. Районний суд у Крайстчерчі прийняв рішення ввести запобіжні заходи безпеки.

Під час п’ятничних молитов чоловік стріляв у людей в мечеті Аль-Нур в Крайстчерчі, відкривши автоматну чергу. Він зняв свої дії на шоломну камеру та запостив все в Інтернет. Загалом загинуло 49 людей, серед жертв було кілька дітей.

За словами Ардерн, чоловік планував і далі продовжити стрілянину, але двоє офіцерів зупинили його. “Він мав абсолютний намір продовжувати свою атаку”, – сказала глава уряду. У його машині було знайдено ще дві одиниці вогнепальної зброї. Окрім головного винуватця, заарештовано ще двоє підозрюваних.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com