Південна Корея зробила перший крок у передаванні зброї Києву: яке рішення ухвалили в Сеулі

8.03.2023, 14:32
136978

Південна Корея дозволила Польщі постачати Україні самохідні артилерійські установки Krab, які зроблені з використанням південнокорейських деталей.

Читайте також: Під Москвою виявили цвинтар ліквідованих в Україні найманців ПВК “Вагнер”: до їхніх могил ніхто не приходить

Про це агентству Reuters повідомив представник Міністерства оборони в Сеулі.

Таким чином, є перше підтвердження, що Південна Корея офіційно схвалила, хай і опосередковано, постачати Україні компоненти озброєнь для війни проти країни-терористки Росії.

За словами директора європейсько-азійського підрозділу Бюро міжнародного співробітництва Кім Хен Чхоля, Бюро технічного контролю Адміністрації програми оборонних закупівель (DAPA) “розглянуло та схвалило передання” у 2022 році.

“Ми розглянули всю документацію та можливі проблеми всередині DAPA… потім вирішили видати ліцензію на експорт до Польщі”, – сказало джерело.

Цей коментар є першим підтвердженням того, що Офіційний Сеул погодився принаймні побічно постачати Україні компоненти зброї.

До слова, у Південній Кореї є закон, який ускладнює прямий продаж зброї країнам, які перебувають у стані війни. Офіційні особи Сеула раніше не підтримували передавання системи озброєння Україні і відмовлялися коментувати питання САУ Krab.

Зазначимо, що ці гаубиці вважаються польською розробкою, проте шасі установки САУ K9 Thunder виробляє Південна Корея.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com