Платні камери СІЗО: Малюська назвав ціну найдорожчого сертифіката

27.07.2020, 18:29
79646

Найдорожчий сертифікат за місяць перебування у платній камері СІЗО коштує 12 тисяч гривень, і це камери у Київському СІЗО. Про це в ефірі каналу 1+1″  повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

Читайте також: Мін’юст хоче перенести СІЗО за межі міста, а ділянки під ними здавати інвесторам

“Послуга вже популярна, вже купляють. Як мінімум 4 сертифікати були придбані в перші години після запуску послуги, і вже 28 тисяч гривень у нас на рахунках. (Вартість сертифікату – ред.) залежить від міста, тому що там є опції: можна обрати строк – день, тиждень, місяць і місце розташування слідчого ізолятора, і це коштує від 1000 до 12000 гривень. Київський СІЗО – це 12 тисяч гривень. До речі, 2 сертифікати придбані саме по 12 тисяч гривень. Це за місяць перебування”, − поінформував Малюська.

За його словами, передбачити попит на подарункові сертифікати на користування послугами платних камер у українських слідчих ізоляторах неможливо.

“Ми прибрали необхідність вказувати точні дати перебування в СІЗО, а онлайн−оплата вже і так існувала. На пошту до вас приходить документ, оформлений візуально з фото платних камер в СІЗО. Скільки б ми не отримали за них – це будуть ті кошти, які ми заробимо, щоб навести лад в СІЗО і перестати утримувати людей там в жахливих умовах”, − наголосив Малюська.

Відповідаючи на запитання, міністр уточнив, що він далекий від думки, що реальні чиновники будуть користуватися такими сертифікатами.

“Існують правила подальшої долі подарунків, які надходять чиновникам, і зокрема, частиною цього правила є те, що будь−які подарунки, від яких неможливо відмовитися, тому що він, наприклад, надійшов поштою, він передається роботодавцеві, тобто організації, де працює чиновник. Відповідно, жодних елементів корупції − за умови дотримання законодавства чиновниками – не відбудеться, з одного боку. З іншого− ми отримаємо кошти у якості благодійної допомоги і зможемо відремонтувати безоплатні камери у слідчих ізоляторах”, − уточнив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com